Over ons

Huis gekocht? Of ga je verbouwen? Kom dan inspiratie opdoen bij de gezamenlijke showroom van Tegelcentrum Dorgelo en Tegelcentrum Dorgelo
In onze showroom vind je vloer- en wandtegels maar je kunt ook inspiratie op doen voor je nieuwe keuken of badkamer.
Kortom: alles wat je nodig hebt om een sfeervolle plek te creëren waar je kunt wonen, werken en ontspannen. Welkom thuis!

Familiebedrijf

Rene Dorgelo richtte in 1979 Dorgelo Tegelwerken op. Na meer dan 20 jaar gevestigd te zijn geweest in Zwolle, werd het bedrijf in 2016 overgenomen door de huidige eigenaar de Habovo Groep. Aangezien beide bedrijven al vele jaren naar tevredenheid hadden samengewerkt, was de overname een logische stap.

Naast het overnemen van een goede naam en een mooi regionaal bedrijf, werd er ook veel kennis en ervaring verworven. Veel werknemers bleven bij Dorgelo Tegelwerken werken. In 2022 werd TZA Tegelbedrijf in Almelo overgenomen, waarbij vele professionele tegelzetters werden overgenomen. De medewerkers van Dorgelo Tegelwerken hebben passie voor hun vak en helpen u graag bij zowel renovaties als een luxe badkamers.

Unieke showrooms

Kom inspiratie op doen bij de gezamenlijke showroom van Tegelcentrum Dorgelo en Broekhuizen Keukens & Sanitair. In onze showroom vind je 3000m2 tegels, keukens en sanitair. Kortom alles wat je nodig hebt om een sfeervolle plek te creëren waar je kunt wonen, werken en ontspannen. We nemen je mee in de zoektocht naar jou tegels voor de vloer in je kamer, keuken of badkamer. Met een ruime keuze in tegels of natuursteen helpen we je graag om het geheel mooi af te werken.

Samen vinden we voor elke smaak een passende stijl.
Onze collega Kloppenburg interieur, een klein eindje verder op in de straat verzorgt de gehele stoffering voor je woon- en/of werkomgeving. In de showroom hebben we een uitgebreid assortiment in raamdecoratie, vloeren, gordijnen, behang en zonnewering. Onze interieuradviseurs helpen je graag met het aankleden van jou woning.

Beide showrooms zijn onderdeel van de HABOVO Groep, één van de grootste afbouwbedrijven van Nederland die landelijk afbouwwerkzaamheden verricht zoals stucadoorswerk, Ytong wanden plaatsen, cementdek- en anhydriet vloeren, egaliseren, schuimbeton, metal stud wanden en systeemplafonds.

Waarom Dorgelo Tegelwerken?

Tegels zijn de kroon op het werk. Een mooie keuken of een zorgvuldig samengestelde badkamer maak je af met een goede tegel op de vloer en/of de wand.

Het kiezen van een juiste kleur en afmeting van de tegel maar ook de voegkleur, de voegbreedte en het type profiel is van belang om jouw badkamer, keuken of woonkamer te kiezen. We zorgen samen voor de juiste keuze, waardoor je verzekerd bent van goede kwaliteit voor de juiste prijs en een lange levensduur.

Of het nu gaat om een starterswoning of villa, we kunnen je altijd helpen.

Daarbij sta je er niet alleen voor. Door vragen te stellen, ontdekken we wat jij belangrijk vindt. Het resultaat? Een plek waar je fijn de dag begint, een plek waar je kunt ontspannen en een plek waar je je lekker voelt en trots op bent.

Om u goed te adviseren lopen we ons 6 stappenplan door en samen met u gaan we “op reis” om de juiste keuzes te maken.

Hoe werken wij?

Bij Dorgelo Tegelwerken begrijpen we dat de aankoop van een tegelvloer, een keuken of badkamer geen alledaagse aangelegenheid is. Daarom werken we samen met u om de juiste keuze te maken, zodat u verzekerd bent van een product van goede kwaliteit en een lange levensduur. Door uw wensen en behoeften te achterhalen, creëren we een ruimte waar u zich prettig voelt, of het nu gaat om het koken voor vrienden, het beginnen van de dag of het drinken van een kop koffie met familie. Ons stappenplan en onze collega’s helpen u om de juiste keuzes te maken.


Stap 1: Inspiratie opdoen

Vóórdat u een nieuwe tegelvloer of badkamer koopt, wilt u zich uiteraard eerst uitgebreid oriënteren. Dat doet u om te beginnen waarschijnlijk het liefste thuis, met een lekker drankje op de bank. Wat is er allemaal te koop en wat vind ik mooi? Blader door woonbladen heen of laat u online inspireren op bijvoorbeeld Pinterest.

Onze producten moet u niet alleen zien, maar ook in het echt ervaren. Daarom nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze inspirerende showrooms, waar we écht alles hebben.

Stap 2: Showroom bezoeken & Keuzes maken
Bij de aanschaf van wand en vloertegels komen er vele mogelijkheden en keuzes kijken. Weet u al welke stijl u aanspreekt? Gaat u voor natuursteen of keramiek? Welke tegelgrootte past het beste in uw ruimte? Gaat u voor een eenvoudig legpatroon of een visgraat?

Wij heten u van harte welkom in onze unieke tegelshowroom in IJsselmuiden (vlak bij Zwolle). U kunt ons altijd vrijblijvend bezoeken om inspiratie op te doen. Indien u direct geadviseerd wilt worden, raden we u aan om van tevoren een afspraak te maken.

Wat houdt een afspraak in?
Een afspraak is altijd vrijblijvend. Afhankelijk van uw voorkeuren neemt het gemiddeld 1,5 tot 3 uur in beslag. Onder het genot van een heerlijke kop koffie, thee of zelfs een complete lunch gaat u dan in gesprek met een adviseur. Wij nemen ruim de tijd voor u om al uw wensen te inventariseren, door onze showroom te lopen en u alles te laten zien en voelen. Nadat we uw stijl, materialen en andere wensen op een rijtje hebben gezet, starten we met het ontwerpen. Wij doen dat met de nieuwste software waarmee u thuis uw woonkamer, keuken of badkamer in 3D of zelf in VR kunt bekijken.

Ook wordt er voor u een offerte opgesteld die de adviseur met u doorneemt. Dit kan natuurlijk ook in een tweede afspraak zijn. Vol van inspiratie en informatie neemt u de offerte mee om alles thuis nog eens goed door te nemen en te bespreken. Het kan natuurlijk ook zijn dat alles in 1 keer naar wens is.

Hoe kan ik me voorbereiden op een afspraak?
Heeft u foto’s van uw huidige keuken of een plattegrond met de maatvoering? Dan zijn deze van harte welkom. Indien u thuis al inspiratie heeft opgedaan, dan kunt u altijd foto’s, moodboards of andere voorbeelden meenemen om te laten zien wat uw smaak is.

Stap 3: Aankoop
Bij Dorgelo Tegelwerken geven wij u graag de tijd om rustig na te denken voordat u een handtekening zet onder de offerte. Wilt u toch nog iets wijzigen in het ontwerp of zijn er in de tussentijd nieuwe noviteiten die u aan uw ontwerp toe wilt voegen? Natuurlijk is dat geen enkel probleem. Uw adviseur neemt graag de tijd om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.
Wanneer alles helemaal naar wens is en de handtekening gezet is, proosten we op uw aanschaf.

Stap 4: Inmeten en bestellen
Nu de handtekening is gezet, zit het werk er voor u bijna op en kunnen wij aan de slag met het bestellen van uw tegels.
Voordat we uw tegels gaan bestellen, komen we bij u langs om de vloer, badkamer of keuken in te meten. De opgemeten maten worden vergeleken met de tekening van de verkoopadviseur.

Als alles helemaal klopt, worden de tekeningen gemaakt (dit kan in sommige gevallen ook eerder) en kunnen de tegels besteld worden. Hiervan krijgt u ter controle en bevestiging de complete set toegestuurd en kun u tekenen voor akkoord.

De levertijd van een gemiddelde tegel varieert van 3 tot ongeveer 12 weken, afhankelijk van het gekozen merk en afmeting én van de levering van onze leveranciers. Wanneer de tegel geplakt kan worden is tevens ook afhankelijk van de planning van ons eigen montageteam. Uw tegels worden ruim voor de applicatie bij ons geleverd in ons magazijn, zo is er voldoende tijd om bij te bestellen mocht de levering incompleet of onjuist zijn. In het gehele proces wordt alles meerdere malen gecontroleerd

Stap 5: Bezorging & montage
Eindelijk is het dan zover, de tegels kunnen worden geplakt! De bezorging en tegels plakken wordt gedaan door vakmensen. Het plakken is een zeer nauwkeurig werk waarvoor Dorgelo Tegelwerken een team met ervaren tegelzetters in huis heeft.

Stap 6: Service & garantie
Bij Dorgelo Tegelwerken houdt de service niet op wanneer de wand of vloer in geplakt en ingevoegd. Mochten en na de oplevering nog vragen zijn dan staan wij natuurlijk graag voor u klaar.

Met één telefoontje naar onze eigen serviceafdeling wordt de melding in behandeling genomen en maken wij zo snel mogelijk een afspraak om bij u langs te komen. Natuurlijk is het ook mogelijk een servicemelding online te doen.